Най-мащабният регионален форум за зелена трансформация отново се провежда у

...
 Най-мащабният регионален форум за зелена трансформация отново се провежда у
Коментари Харесай

България е домакин на най-мащабния регионален форум за зелена трансформация

 

Най-мащабният районен конгрес за зелена промяна още веднъж се организира у нас.
В тридневното събитие на Dir.bg ще вземат присъединяване над 180 лектори от 19 страни.

Президентът Румен Радев ще открие четвъртото издание на форума

Акцентът в днешното издание беше върху зеления преход в страните от Централна и Източна Европа и бъдещето на Зелена договорка.
 
„ Има доста провокации, когато става дума за Зелената договорка. Справянето с тях зависи от това по какъв начин страните ще съумеят да се приспособяват и по какъв начин финансово ще бъдат подкрепени “, съобщи Джордж Кремлис, дипломат на Европейската организация по обществено право в България и почетен шеф на Европейската комисия.

„ Цената на енергийния преход не e дребна и тук идва въпросът дали бизнесът ще успее да се приспособи към измененията и към кръговия стопански модел “, допълни Джордж Кремлис.

 Съединени американски щати разгласи 5 млн. $ премия за информация за Ружа Игнатова България 7 мин. Съединени американски щати разгласи 5 млн. $ премия за информация за Ружа Игнатова  20 години България в НАТО. Свободата да имаме повече благоприятни условия Advertorial 3 мин. 20 години България в НАТО. Свободата да имаме повече благоприятни условия  Сблъсък сред товарен трен и цистерна с гориво в с. Калугерово България 4 мин. Сблъсък сред товарен трен и цистерна с гориво в с. Калугерово  Бруталният побой край Карлуково: Шофьорът на рейса е със счупена челюст, задържаха двама България 3 мин. Бруталният побой край Карлуково: Шофьорът на рейса е със счупена челюст, задържаха двама  Как обществените мрежи „ разрушиха “ новите BMW-та на полицията България 2 мин. Как обществените мрежи „ разрушиха “ новите BMW-та на полицията  По пътя към еврозоната: България покрива 3 от 4 критерия. Какво следва? България 4 мин. По пътя към еврозоната: България покрива 3 от 4 критерия. Какво следва?  Оранжев код за доста рискови стихии в четвъртък България 1 мин. Оранжев код за доста рискови стихии в четвъртък  Съединени американски щати разгласи 5 млн. $ премия за информация за Ружа Игнатова България 7 мин. Съединени американски щати разгласи 5 млн. $ премия за информация за Ружа Игнатова  20 години България в НАТО. Свободата да имаме повече благоприятни условия Advertorial 3 мин. 20 години България в НАТО. Свободата да имаме повече благоприятни условия  Сблъсък сред товарен трен и цистерна с гориво в с. Калугерово България 4 мин. Сблъсък сред товарен трен и цистерна с гориво в с. Калугерово  Бруталният побой край Карлуково: Шофьорът на рейса е със счупена челюст, задържаха двама България 3 мин. Бруталният побой край Карлуково: Шофьорът на рейса е със счупена челюст, задържаха двама  Как обществените мрежи „ разрушиха “ новите BMW-та на полицията България 2 мин. Как обществените мрежи „ разрушиха “ новите BMW-та на полицията  По пътя към еврозоната: България покрива 3 от 4 критерия. Какво следва? България 4 мин. По пътя към еврозоната: България покрива 3 от 4 критерия. Какво следва?  Оранжев код за доста рискови стихии в четвъртък България 1 мин. Оранжев код за доста рискови стихии в четвъртък

В първия ден от форума беше обърнато внимание и на това по какъв начин да бъдат привлечени повече капитали за огромни планове.

За събитието в София пристигат еврокомисари, шестима генерални и заместник-генерални директори на Генерални дирекции в Европейска комисия, новоизбрани членове на Екологичен потенциал, министри и кметове от страните от Централна и Източна Европа, представители на интернационалните и мултинационални компании.

Друга тематика ще бъде развиването на електрическите автомобили

В основен миг за формулирането на европейските политики, в диалога за бъдещето на Зелената договорка и протичащите се трансформации – зелена, цифрова и демографска, ще вземат участие изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия и комисар за Европейския зелен пакт Марош Шефчович, комисарят по работни места и обществени права Никола Шмит и комисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младеж Илияна Иванова. 

За да показа визията за световните климатични процеси оттатък океана в Green Transition Forum 4.0 ще се включи и Джон Кери – специфичен делегат за климата на президента на Съединени американски щати и някогашен държавен секретар.

Четвъртото издание на форума ще послужи и като платформа за обща позиция на страните от района за идния международен конгрес в Баку през есента. За да показа целите на домакините, в София пристига Ялчин Рафиев – главен договарящ за COP 29 и заместник-министър на външните работи на Азербайджан.

Призът е за ESG самодейността „ Добрият Пример | Зелената седмица “

Във значимия панел за енергийната промяна към българския министър на енергетиката Владимир Малинов ще се причислят и неговите сътрудници от  Румъния – Себастиан-Йоан Бурдуя и Молдова – Виктор Парликов.

Сред потвърдилите панелисти са още и вицепрезидентът на ЕИБ Кириакус Какурис, заместник изпълнителният шеф на ЕИФ  Роджър Хавенит,  посланикът на президента на Полша и специфичен делегат на самодейността „ Три морета “ Беата Дашинска, ръководителят на Международния институт за дейности по климата на Хърватия  Мария Пуйо Тадич и Оливър Рьопке – ръководител на Европейския стопански и обществен комитет. Обръщения ще насочат НКВ Ел Хасан бин Талал – принц на Йордания и Даниеле Виолети – старши шеф към климатичните стратегии на Организация на обединените нации.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР